3

ÅRABROT med Karin Park og Lustmord fremfører The Devils’

Vi er veldig stolte over å presentere : ÅRABROT med Karin Park og  Lustmord fremfører egen musikk til filmen "The Devils" (1971) regi: Ken Russel. Engelsk tekst, 1 t 51 min, 15 års grense. Servering. 
 
Årabrot er et norsk støyrock/alternativ rock-band fra Haugesund. Bandet ble startet i 2001, ga i 2003 ut sin første album Rogues Gallery og har siden gitt ut flere musikkalbum og EP-er. De vant Spellemannprisen 2011 i klassen metal for albumet Solar Anus.
Idag bor Kjetil Nernes i en avvigslet kirke i Djura, Sverige, der han bor sammen med sin kone, musikeren Karin Park. Kjetil kjempet seg igjennom sykdom ( dokumentert i musikkfilmen "Cocks & crosses- musikken som ikke ville dø" 2016). Han sier sykdommen forandret alt: "Jeg kjempet meg ut av den perioden med ekstrem sykdom ved å skrive " The Gospel"(2016). Det var som en stor eksplosjon. For etter en eksplosjon har du stillhet. Og i stillheten innser du at alt har endret seg. I den stillheten ble den nye platen skrevet. I 2018 kom albumet "Who do you love". i 2019 ga de ut innspillingen av musikken til stumfilmprosjektet "Die Nibelungen".
 
Filmen "The Devils" er en britisk historisk drama-skrekkfilm fra 1971 regissert av Ken Russell og med hovedrollen Oliver Reed og Vanessa Redgrave. Russells manus er delvis basert på boka The Devils of Loudun fra 1952 av Aldous Huxley fra 1952, og delvis på skuespillet The Devils av John Whiting fra 1960, også basert på Huxleys bok.
 
Filmen er en dramatisert historisk beretning om fremveksten og fallet av Urbain Grandier, en romersk-katolsk prest fra 1600-tallet som ble henrettet for hekseri etter de antatte eiendelene i Loudun, Frankrike. Reed spiller Grandier i filmen og Vanessa Redgrave spiller en tilbaketrukket seksuelt undertrykt nonne som finner seg utilsiktet ansvarlig for beskyldningene.
 
Filmen møtte hard reaksjon fra nasjonale filmvurderingssystemer på grunn av det urovekkende voldelige, seksuelle og religiøse innholdet, og fikk opprinnelig en X-rating i både Storbritannia og USA. Det ble forbudt i flere land, og etter hvert kraftig redigert for løslatelse i andre. Filmen har aldri fått utgivelse i sin opprinnelige, uklippede form i forskjellige land.
Prosjektet er støttet av Norsk Filminstitutt.
_
_
_